woensdag 22 december 2010

beetje laat

Maar ik heb ergens eind november nog een Sinterklaas pak gemaakt. Op verzoek van de kinderen....Maud heeft het daarna 1 keer aan gehad, maar goed dat komt wellicht volgend jaar wel goed.

Toch even hier foto's plaatsen.


donderdag 2 september 2010

Feest!

Komend weekend is het zo ver. Maud wordt 6 jaar. Zondag is ze jarig en zaterdag is haar kinderfeestje...

Maar ja haar vriendje viert het dan ook. Dat gebeurt dus samen. Dat worden ridders en prinsessen en dat kan natuurlijk niet zonder de juiste outfits. Er moesten daarom in 1 week 7 ridderpakken en 7 prinsessenjurken gemaakt worden.

En dat is gelukt!

zondag 25 juli 2010

Verjaardagsjurk?

Nog even en dan wordt Maud 6 jaar!
Natuurlijk hoor je op je verjaardag een nieuwe jurk te dragen. Die heb ik dus voor haar gemaakt.
Maar ik moet nog even afwachten....want of dit de jurk voor de verjaardag wordt?




Toen ze hem paste was ze lichtelijk teleurgesteld...het moest een draai-jurk worden. Misschien maak ik die dan ook nog wel. Dit wordt dan gewoon een gewone jurk. Ook prima!

zaterdag 5 juni 2010

ff publiceren

Ik heb wel zitten naaien de afgelopen weken, maar niet zo heel veel als anders. Soms heb je een dipje.

Maar goed. Stef had nog een lange broek nodig. Die heb ik van turkoois poplin gemaakt.




En omdat ik de kleur zo leuk vond heb ik er ook een rokje voor Maud van gemaakt.



En zo heb je een broer- en zus-setje.


Maud heeft eigenlijk teveel kleren hier in huis....maar ze heeft nog een huis. Dus ik maak nu ook af en toe wat rokjes of jurkjes die voor bij papa bestemd zijn. Gewoon omdat het zo leuk is om te doen.


Dit was de eerste, zonder patroon gemaakt.


En oja ik maakte ook nog een "little black skirt" voor mezelf. Ik vind hem een beetje kort dus ik weet nog niet of ik hem aan doe!

donderdag 6 mei 2010

Pluim

Jaaaa de pluim is voor Esmeralda. Zij was de eerste. Maar omdat ik dat niet kan bewijzen (ze vertelde het op MSN) krijgt Mira er ook 1.

De drukknoop zit er verkeerd om op. Maar Stef vindt het niet erg.

Het was natuurlijk ook mijn laatste dus er uit halen was geen optie!

2 pluimen dus.



Gefeliciteerd!!!

woensdag 5 mei 2010

Lange broek

Stef heeft voor de zomer 2 lange broeken. Dat is niet genoeg. Dus ik ga er een paar bij maken.

De eerste is af. Van donkerblauwe poplin. Naar een patroon uit Knippie lente 2008. Het is de 3/4 baggy broek, maar die heb ik dus lang gemaakt. En dat is ook het enige wat ik aan het patroon heb aangepast.

voorkantachterkant


Ik ben erg tevreden en Stef ook want Sonic staat er op!


Voor de gene die het foutje vindt dat ik deze keer gemaakt heb, heb ik een mooie pluim liggen....

zaterdag 1 mei 2010

Eindelijk af

Erg lang geleden, in een vorig leven (ik woonde toen nog ergens anders). Ben ik begonnen aan een spijkerjurk voor mezelf.

En nu is ie eindelijk af.....en best gelukt. De foto's helaas niet zo.

Iets anders

3 Weken geleden was ik jarig. Toen vond ik het wel leuk om een mooie taart te maken. Versierd met marsepein.


Maud vond hem nog niet mooi genoeg en heeft er allemaal vlaggetjes op gezet.

En weer een jurk voor Maud

Oh het is toch zo leuk om jurkjes en rokjes voor dat meisje van mij te maken....maar dit is de laatste (denk ik) voor de zomer. Ze heeft nu 6 tricot-jurkjes in de kast liggen en ook nog 4 andere jurkjes en ook rokken denk ik. Da's wel genoeg helemaal omdat ze ook maar de helft van de tijd bij mij is.


Maar dit is van het patroon Xenia van Farbenmix. Maat 116 met lengte 122. Ik vrees dat er nog elastiek achterin moet.




Ik dacht leuk ik ga een keer de achterkant van de coversteek gebruiken als siersteek....maar dat is niet zo heel mooi hij heeft steken overgeslagen. Jammer maar ik laat het maar. Uithalen vind ik geen optie in dit geval. En ik denk niet dat Maud er last van zal hebben.

Mouwloos shirt voor mezelf

Ik had in mijn hoofd een mouwloos shirt met muts die ik voor mezelf wilde maken. Een beetje wijd met een strakkere boord onderaan.

Ik had nog een leuke tricotstof liggen, grijs met zwarte bloemetjes. Dus daar ging ik hem van maken. Ik heb gebruik gemaakt van een mengeling van patronen uit oude Knips. Ik weet niet meer welke.

De muts heb ik halverwege het projectje er toch maar niet aangemaakt dat vond ik niet mooi.




Gelukkig kon ik hem snel na het maken al aan!

zondag 11 april 2010

pauze voorbij

De naaimachine staat weer op het bureau. De lockmachine nog niet. Ik wilde even snel iets doen en had hem daar niet direct bij nodig.

Wat het is vertel ik niet...is een verrassing voor iemand en ik weet niet of ze dit leest. Dat komt dan nog wel denk ik.

Van de week ga ik denk ik eerst maar eens gordijnen en bedtent (ex-tafeltent) maken.....

maandag 29 maart 2010

Pauze

Hoewel ik net lekker op dreef was heb ik nu een naaipauze ingelast van 2 weken. Mijn naaimachines heb ik opgeruimd . het is tijd voor wat andere dingen. Deze week ma/di/wo/do afspraken in de avond. En het Paasweekend ga ik mijn keuken schilderen.

De week erna heb ik tijd ingepland om mijn verjaardag voor te bereiden, want vanaf zaterdag 10 april mag ik me onder de veertigers scharen.

Toch wel stoer op 10-4-10 word ik 40!

vrijdag 26 maart 2010

Zomerjurk

Hier had ik al een poos zin in. Een echte zwierjurk voor Maud maken.
Nou dat is gelukt.
Wel een foutje gemaakt bij het tekenen....ik wilde 8 banen, dat zijn er uiteindelijk 16 geworden anders werd het geen cirkel.

Maud vindt hem helemaal mooi...en ik ook! Ben er blij mee. En hij is ook niet te feestelijk geworden. Ze kan hem ook best op een gewone dag aan. Altijd fijn!

zondag 21 maart 2010

2 fleecetruien

Ze zijn nog niet af. Er moet gepast en gemeten worden (onderkant en mouwen). Maar je kunt al zien hoe het wordt. Ik vind ze leuk. ben benieuwd wat Stef en Maud er van vinden. Maar ik kan dat wel een beetje bedenken.

foto's tafeltent

De foto's zijn gemaakt!

vrijdag 19 maart 2010

1 tafeltent af

Maar helaas....het eindresultaat kan ik niet op de foto zetten. Mijn tafel is namelijk 5cm breder dan de tafel waar deze voor bestemd is. Wie weet komt er ooit een foto als hij daar over de tafel ligt.

Misschien begin ik dit weekend aan de 2e tafeltent, dat weet ik nog niet zeker. Eerst even wat anders voor de afwisseling.

Vanmiddag heb ik bij het Kruidvat 4 dekens van fleece gekocht. 2 van Spiderman en 2 van Tinkerbell. Ik ga hier truien van maken. De stof is niet heel dik dus dat worden leuke truien voor nu.
Ben benieuwd hoe het eruit gaat zien. De prints zijn namelijk best groot. Maar dat geeft wel een mooi effect denk ik.

zondag 7 maart 2010

Kozijn 2 en 3

En een hele muur dan ook natuurlijk....

En een gordijntje en een rolgordijn om het donker te kunnen maken onder de tent.



Nu nog de andere kant...daar hoeft alleen een deurtje in dus dat is niet zo lastig. Dat doe ik van de week wel. Nu is het genoeg voor dit weekend....

Drakenblouse is af!

De blouse van Stef had alleen nog maar knoopjes nodig. Maar die had ik dus niet.

Dus ik gisteren op de fiets naar Zeist, het was mooi weer dus dan is 6km fietsen best lekker.
Op zaterdagmorgen is er altijd markt in Zeist met één stoffenkraam ongeveer en een fourniturenman. Helaas die was er gisteren dus niet. De andere 2 winkels waar ik naar toe ben geweest had ook niet wat ik zocht. Dus ik heb bij de Hema hele eenvoudige witte knoopjes gekocht. Eventueel vervang ik die wel een keer door een ander kleurtje....want echt veel voegen ze niet toe.

Het knoopsgaten maken had ik lang vermeden maar nu wilde ik het echt weer....en weer ging het niet goed. Mijn machine kan echt niet automatisch knopen maken. 'Handmatig'(zelf op het goede moment op een knopje drukken) ging wel goed. Ik blij, zo durf ik dat wel vaker te doen.

Maar de blouse is af. Ik blij, Stef ook wel denk ik want dan kan hij hem aan. Hij denkt weliswaar dat hij moet wachten op mooier weer...maar hij mag hem van mij natuurlijk ook best over een longsleeve aan..



Oja die natte plek linksvoor komt doordat Stef er al direct chocola in geknoeid heeft...bij de eerste keer aan (toen de blouse nog niet af was).

zaterdag 6 maart 2010

kozijn 1

Het was even puzzelen hoe ik het kozijn mooi kon afwerken. De boeken die ik had beschreven het niet duidelijk genoeg. Maar ik heb het gelukkig zelf wel kunnen bedenken.

Ik vind het er netjes uitzien. De latjes middendoor heb ik voorzien van karton voor wat stevigheid.




Deze lap is trouwens voor een tafel die 5cm smaller is dan waar die nu op ligt....dus er is nog wel ruimte.

woensdag 3 maart 2010

Spijkerbroek

Het spijkerbroekje voor Stef is af. Ik ben tevreden. Ik hoop hij ook.



De blouse (eh sorry ik heb begrepen dat ik overhemd moet zeggen) is ook bijna af. Helaas heb ik geen geschikte knoopjes op voorraad, en mijn moeder ook niet dus die moet ik zaterdag halen. Daarna volgt daar ook wel een foto van.


Ik ga nu beginnen met een wat groter project. Ik kreeg namelijk via msn de vraag of ik misschien een tafeltent voor een 5 jarig jongetje wil maken. Ze kon eigenlijk alleen maar meisjesachtige varianten vinden. Dus stelde ze mij de brutale vraag om dit te doen.
Ik vind het wel leuk. En als ik dan toch bezig ben, maak ik er tegelijkertijd maar 1 voor ons ook. Van ongeveer dezelfde stof, het enige verschil is dat de ene een donkerblauw dak krijg (ook vanwege een glazen tafelblad) en de ander een lichtblauw dak.

Dit zijn de stoffen die gebruikt gaan worden:

maandag 22 februari 2010

Kleren showen

De kinderen zijn terug van hun vader en wilden direct hun kleren showen...Stefs blouse is nog niet af, maar die moest wel aan.....ook wel handig om te zien of hij gaat passen en dat gaat wel lukken!

zondag 21 februari 2010

Prinsessenjurk

Soms lopen dingen anders dan je plant. De bedoeling was een zeemeerminnen-outfit uit het Disney verkleedklerenboek. Maar er was zoveel paarse satijn over dat ik dacht, daar kan ook nog wel een prinsessenjurk uit. Samen met het blauw.
Na een blik in mijn stoffenkast bleek ik ook nog roze satijn te hebben. Dat is nog beter!

Dus een patroon gezocht. Niet gevonden. Zelf wat bedacht, wel patroon van assepoester gebruikt en verbasterd.
Het topje voor de zeemeermin is gemaakt. Het paarse voor de jurk ook gelijk in elkaar gezet, dat kon mooi met dezelfde kleur garen.

Toen wilde ik de zeemeerminnenbroek maken. Maar de stof die ik bedacht had voor de vinnen voldeed echt niet. Dus nieuwe stof besteld.

Tja dan toch maar verder met de prinsessenjurk.
Ik kwam er achter dat ik vergeten was aan een sluiting te denken. Het achterpand zat al in elkaar....en een rits achter is ook niet handig. Dan kan Maud de jurk niet zelf dichtdoen (of ze doet hem achterste voren aan). Hm voorin dan maar.
De lintjes die ik kruislings voorlangs wilde doen komen daarmee wel te vervallen. Dat werd me te veel.
Dit is het resultaat eenvoudig maar sjiek:



Zo hangend lijkt de jurk wat scheef, ik moet morgen even zien hoe het op Maud staat. Anders eventueel nog wat dingen rechter maken.

donderdag 18 februari 2010

Vervolg spijkerstof

Van dezelfde spijkerstof als Maud's rokje maak ik ook een broekje voor Stef. Het is al een heel eind gevorderd. Alleen nog zomen, de tailleband en een bling-bling gitaar erop.
De tailleband en de zomen doe ik nog niet omdat Stef hem dan eerst even moet passen.
En in strijken heb ik even geen zin.

Daarna ben ik begonnen met het uittekenen van een zeemeermin(Ariel) pak voor Maud. Die had ik nog beloofd....de stof is er al dus dat moest nog.

Maar nu ben ik eerst ziek....hopelijk kan ik dit weekend weer aan de slag.

Update:
De stof is geknipt. Vanavond ga ik maar eens de naaimachines weer van de grond pakken. Ik heb zelfs genoeg stof om van dit satijn nog een prinsessenjurk voor Maud te maken. Ok die wordt dus niet roze...maar ik hoop dat ze dat niet erg zal vinden.
Hm ik bedenk me nu dat het wel handig is om dan eerst dat patroon uit te tekenen en de stof te knippen. Dan kan ik op hetzelfde moment dezelfde kleur garen gebruiken. Is wellicht handig.

zondag 31 januari 2010

spijkerrok

Het piratenpak is af...heb er nog geen foto van, komt wel een keer. Is niet heel bijzonder.

Nu dus een zomercollectie voor de kinderen. Ik begin met spijkerstof. Eerst een rokje voor Maud.
Nadat ik mijn lockmachine voor de 6e keer of zo ingeregen had deed ie het! Jippie!

En toen was het rokje snel klaar. Doorgestikt met rood en roze en voorzien van het gekregen lintje van Farbenmix en applicaties van de Hema.
Het patroon is trouwens naar de Zilli van Farbenmix. Wel wat aangepast want ik vond de stof te dik voor de vouwen aan de zijkant

Zonder meisje erin:


Met meisje erin: