maandag 29 maart 2010

Pauze

Hoewel ik net lekker op dreef was heb ik nu een naaipauze ingelast van 2 weken. Mijn naaimachines heb ik opgeruimd . het is tijd voor wat andere dingen. Deze week ma/di/wo/do afspraken in de avond. En het Paasweekend ga ik mijn keuken schilderen.

De week erna heb ik tijd ingepland om mijn verjaardag voor te bereiden, want vanaf zaterdag 10 april mag ik me onder de veertigers scharen.

Toch wel stoer op 10-4-10 word ik 40!

vrijdag 26 maart 2010

Zomerjurk

Hier had ik al een poos zin in. Een echte zwierjurk voor Maud maken.
Nou dat is gelukt.
Wel een foutje gemaakt bij het tekenen....ik wilde 8 banen, dat zijn er uiteindelijk 16 geworden anders werd het geen cirkel.

Maud vindt hem helemaal mooi...en ik ook! Ben er blij mee. En hij is ook niet te feestelijk geworden. Ze kan hem ook best op een gewone dag aan. Altijd fijn!

zondag 21 maart 2010

2 fleecetruien

Ze zijn nog niet af. Er moet gepast en gemeten worden (onderkant en mouwen). Maar je kunt al zien hoe het wordt. Ik vind ze leuk. ben benieuwd wat Stef en Maud er van vinden. Maar ik kan dat wel een beetje bedenken.

foto's tafeltent

De foto's zijn gemaakt!

vrijdag 19 maart 2010

1 tafeltent af

Maar helaas....het eindresultaat kan ik niet op de foto zetten. Mijn tafel is namelijk 5cm breder dan de tafel waar deze voor bestemd is. Wie weet komt er ooit een foto als hij daar over de tafel ligt.

Misschien begin ik dit weekend aan de 2e tafeltent, dat weet ik nog niet zeker. Eerst even wat anders voor de afwisseling.

Vanmiddag heb ik bij het Kruidvat 4 dekens van fleece gekocht. 2 van Spiderman en 2 van Tinkerbell. Ik ga hier truien van maken. De stof is niet heel dik dus dat worden leuke truien voor nu.
Ben benieuwd hoe het eruit gaat zien. De prints zijn namelijk best groot. Maar dat geeft wel een mooi effect denk ik.

zondag 7 maart 2010

Kozijn 2 en 3

En een hele muur dan ook natuurlijk....

En een gordijntje en een rolgordijn om het donker te kunnen maken onder de tent.



Nu nog de andere kant...daar hoeft alleen een deurtje in dus dat is niet zo lastig. Dat doe ik van de week wel. Nu is het genoeg voor dit weekend....

Drakenblouse is af!

De blouse van Stef had alleen nog maar knoopjes nodig. Maar die had ik dus niet.

Dus ik gisteren op de fiets naar Zeist, het was mooi weer dus dan is 6km fietsen best lekker.
Op zaterdagmorgen is er altijd markt in Zeist met één stoffenkraam ongeveer en een fourniturenman. Helaas die was er gisteren dus niet. De andere 2 winkels waar ik naar toe ben geweest had ook niet wat ik zocht. Dus ik heb bij de Hema hele eenvoudige witte knoopjes gekocht. Eventueel vervang ik die wel een keer door een ander kleurtje....want echt veel voegen ze niet toe.

Het knoopsgaten maken had ik lang vermeden maar nu wilde ik het echt weer....en weer ging het niet goed. Mijn machine kan echt niet automatisch knopen maken. 'Handmatig'(zelf op het goede moment op een knopje drukken) ging wel goed. Ik blij, zo durf ik dat wel vaker te doen.

Maar de blouse is af. Ik blij, Stef ook wel denk ik want dan kan hij hem aan. Hij denkt weliswaar dat hij moet wachten op mooier weer...maar hij mag hem van mij natuurlijk ook best over een longsleeve aan..



Oja die natte plek linksvoor komt doordat Stef er al direct chocola in geknoeid heeft...bij de eerste keer aan (toen de blouse nog niet af was).

zaterdag 6 maart 2010

kozijn 1

Het was even puzzelen hoe ik het kozijn mooi kon afwerken. De boeken die ik had beschreven het niet duidelijk genoeg. Maar ik heb het gelukkig zelf wel kunnen bedenken.

Ik vind het er netjes uitzien. De latjes middendoor heb ik voorzien van karton voor wat stevigheid.




Deze lap is trouwens voor een tafel die 5cm smaller is dan waar die nu op ligt....dus er is nog wel ruimte.

woensdag 3 maart 2010

Spijkerbroek

Het spijkerbroekje voor Stef is af. Ik ben tevreden. Ik hoop hij ook.



De blouse (eh sorry ik heb begrepen dat ik overhemd moet zeggen) is ook bijna af. Helaas heb ik geen geschikte knoopjes op voorraad, en mijn moeder ook niet dus die moet ik zaterdag halen. Daarna volgt daar ook wel een foto van.


Ik ga nu beginnen met een wat groter project. Ik kreeg namelijk via msn de vraag of ik misschien een tafeltent voor een 5 jarig jongetje wil maken. Ze kon eigenlijk alleen maar meisjesachtige varianten vinden. Dus stelde ze mij de brutale vraag om dit te doen.
Ik vind het wel leuk. En als ik dan toch bezig ben, maak ik er tegelijkertijd maar 1 voor ons ook. Van ongeveer dezelfde stof, het enige verschil is dat de ene een donkerblauw dak krijg (ook vanwege een glazen tafelblad) en de ander een lichtblauw dak.

Dit zijn de stoffen die gebruikt gaan worden: